Vrei să te lași de
DROGURI?
Noi te putem ajuta!

Nu suntem interesaţi în legătură cu ce şi cât consumi, de unde îţi cumperi drogurile, cât de mult sau cât de puţin ai, ne interesează să ştim care este problema ta şi cum te putem noi ajuta.

NARCOTICII ANONIMI este o comunitate de oameni pentru care drogurile au devenit o problemă majoră. Noi suntem dependenţi în recuperare care ne întâlnim cu regularitate pentru a ne păstra curaţi şi pentru a-i ajuta şi pe alţii să găsească un nou mod de viaţă.

În cazul în care ai o problemă cu drogurile,

noi te putem ajuta.

Dacă ştii o persoană care se confruntă

cu problema drogurilor.

Programul Narcoticii Anonimi este metoda pe care noi am găsit-o pentru a scăpa de disperarea şi durerea din viaţa noastră. Dar NA este mai mult decât atât:
Este o cale, un proces şi un mod de viaţă. Mulţi dintre noi ajungem lipsiţi de speranţă crezînd că nu vom putea opri durerea.

La început, bunăvoinţa noastră se naşte din suferinţă şi frică. Practicarea programului ne schimbă în moduri la care ne-am putea aştepta, dar şi în în moduri pe care niciodată nu ni le-am fi imaginat posibile.

NA ne oferă capacitatea de a transforma disperarea în pasiunea de a trăi pe deplin şi de a ne dezvolta spiritual. 

Chiar de la începutul recuperării simţim o eliberare, iar primele noastre experienţe de bucurie sunt ca şi când am vedea culorile pentru prima oară. Minţile noastre sunt deschise şi spiritele noastre sunt libere. Chiar dacă experimentăm doar temporar astfel de momente, bucuria aceasta ne poartă prin cele mai grele zile şi nopţi.

Nu contează ce credem despre recuperarea noastră. Important este ce facem pentru recuperarea noastră.

A trăi curat este un proces spiritual şi ne învaţă că lumea este mult mai mare decât ne-am imaginat, dar nu atât de îndepărtată încât să ne mai fie frică. Părerile noastre eronate despre persoanele care nu consumau droguri ne-au modelat convingerile despre cum aveam să ajungem noi atunci când oprim consumul. Când am devenit curaţi pentru prima dată, mulţi dintre noi ne-am îngrijorat că vieţile noastre aveau să devină plictisitoare şi nesemnificative.

În realitate, ceea ce descoperim este mai mult decât orice am fi visat vreodată ca fiind posibil. Descoperim oportunităţi şi abilitatea de a le îndeplini. 

Mai important decât atât este că legăturile noastre cu oamenii ajung să fie foarte importante şi satisfăcătoare pentru noi. Prieteniile strânse pe care le avem cu membrii care sunt parte din recuperarea noastră pot avea o conexiune mai profundă decât cu familia. Noi împărţim un grad de intimitate cu adevărat specială şi, atunci când dezvoltăm aceste legături de-a lungul anilor, intimitatea se dezvoltă într-un sentiment permanent de înţelegere reciprocă şi afecţiune.

Angajamentul pentru recuperare este esenţial pentru noi. De-a lungul timpului, menţinerea recuperării ca prioritate se poate dezvolta în diferite moduri. 

E important să păstrăm conexiunea cu NA, dar şi responsabilitatea pentru viaţa noastră contează. Atât de multe lucruri concurează pentru atenţia noastră, iar ca dependenţi avem tendința de a gândi în extreme: totul sau nimic, corect sau greşit. Găsirea echilibrului în viaţa noastră este o negociere continuă. Participarea cu regularitate la întâlniri nu trebuie să însemne în fiecare zi din săptămână, dar şedinţele continuă să fie importante pentru propria noastră bunăstare şi pentru dezvoltarea capacităţii noastre de a transmite mesajul. Menţinerea acestei punţi de legătură, mereu puternică şi mereu disponibilă, implică un proces continuu de întreţinere. Devine mai uşor când renunţăm la ideea că ar trebui să fie greu.

După mulţi ani de recuperare, un membru a împărtăşit faptul că în cele din urmă a reuşit să răspundă la întrebarea „Este posibil ca viaţa să fie într-adevăr atât de simplă?” cu un simplu „Da.”

Principiile pe care le practicăm la NA au semnificaţie pe tot parcursul vieţii noastre. Acestea ne oferă posibilitatea de a opri consum şi de a ne elibera pentru a fi noi înşine. Lucrul de paşi, studierea tradiţiilor şi implicarea noastră în serviciul în şi din afară NA ne ajută să descoperim cine suntem şi ce credem. Transmiterea mesajului ne ajută să conştientizăm darurile şi limitările noastre şi ne ghidează spre schimbare.

Ne putem măsura viaţa nu în ani sau prin lucrurile pe care le câştigăm sau le pierdem, ci prin modul în care ne împăcăm cu viaţa noastră şi cu lumea din jurul nostru. Creşterea spirituală este succesul nostru real.

Odată cu dezvoltarea recuperării noastre, descoperim că putem face faţă sentimentelor pe care nu am recunoscut niciodată că le-am avut. Deschiderea minţii ne oferă abilitatea de a vedea din ce în ce mai clar ce se întâmplă înăuntrul nostru, pe măsură ce parcurgem procesul continuu de predare, de a ne face inventarul personal şi de a ne schimba constant. Mesajul transmis de noi are trei părţi: Orice dependent poate să oprească consumul, să scape de dorinţa de a consuma şi să găsească un nou mod de a trăi. Vorbim mult despre primele două, pentru că renunţarea la consum este o urgenţă atunci când ajungem aici, iar renunţarea la obsesie este necesară pentru a ne bucura de viaţa noastră. Dar lucrul cel mai dificil nu se încheie aici. Găsirea unui nou mod de a trăi nu este o acţiune singulară. Unii dintre noi se confruntă cu mari tulburări în timp ce încercăm, din nou şi din nou, să descoperim o viaţă care să aibă sens pentru noi.

Dar continuăm să transmitem mesajul, folosind experienţa noastră pentru a-i ajuta pe ceilalţi. Cu cât avem mai multă experienţă de împărtăşit, cu atât mesajul nostru este mai bogat. 
Open chat
1
Salut. Acest chat de WhatsApp este dedicat in exclusivitate pentru a intra in contact cu un reprezentant al Comunitatii Narcoticii Anonimi din Bucuresti.