Bun venit în chat-ul de WhatsApp al Comunității Narcoticii Anonimi din România!

Este important de reținut că nu există nicio afiliere între WhatsApp și Narcotics Anonymous.

Acest chat este creat pentru ca membrii NA să se sprijine reciproc, împărtășindu-și experiența, puterea și speranța.

Noi credem că „valoarea terapeutică a unui dependent care-l ajută pe altul este nemaiîntâlnită” și transmitem un mesaj clar de recuperare, conform viziunii NA, folosind doar limbajul universal de recuperare NA, însoțit de diferite sloganuri NA (de exemplu: „Doar pentru Azi”, „Indiferent ce se intâmplă, azi nu voi consuma”, “Încet, dar sigur, ne putem recupera” etc).

Te rugăm să respecți regulile noastre de comunicare în acest chat și totul va fi bine.

DECLARAȚIE DE CLARIFICARE

Suntem puși în fața unei dileme; atunci când membrii NA se identifică pe ei înșiși ca dependenți și alcoolici, sau vorbesc despre a trăi curat sau treaz, claritatea mesajului NA este estompată. A vorbi în acest mod sugerează că există două boli, că un drog este cumva separat de celelalte, necesitând o recunoaștere specială. Narcoticii Anonimii nu face nicio distincție între droguri. Identificarea noastră ca dependenți este atotcuprinzătoare, ceea ce ne permite să ne concentrăm pe asemănările dintre noi și nu pe diferențe.*

*Extras din Buletinul #13 NA World Services Board of Trustees – Câteva Reflecții Asupra Relației noastre cu Alcoolicii Anonimi

Scopul acestui chat este de a explora noi posibilități de comunicare între cei care au o problemă cu drogurile și membrii NA. De aceea, acest chat nu este unul pentru discuții sociale (postare bancuri, poze cu droguri, versuri și melodii, poze cu mâncare, documentare etc). Acest chat este doar un „vehicul” de comunicare despre cum ne afectează dependența și recuperarea viețile; despre lucrurile bune și mai puțin bune pe care le experimentăm atunci când trăim o nouă viață fără să consumăm droguri.

Scopul principal al acestui chat, respectând Tradiția 5, este ca membrii NA „să transmită mesajul NA dependentului care încă mai suferă”, în cel mai eficient mod posibil și în deplină cooperare.

Este recomandat ca în acest chat să nu fie publicate imagini cu sigle NA, cu excepția cazurilor în care acestea sunt listate pe afișe reprezentative pentru un grup NA, zonă NA, regiune NA sau orice eveniment viitor găzduit de o comunitate Narcoticii Anonimi.

Fotografiile personale care nu reprezintă acțiuni de serviciu NA sunt interzise. Documentare, informații scrise de profesioniști, studii, conferințe online care nu au legatură cu organizația Narcotics Anonymous sunt interzise.

Acest chat are membrii NA trecuți în descrierea chat-ului ca Admin

În cazul în care conținutul postat este jignitor sau critic față de cei 12 Pași, cele 12 Tradiții și conceptele NA, este recomandat ca personale desemnate Admin să recomande, în privat, persoanei să șteargă acele lucruri, fiind invitată să participe la o viitoare sedință de Business Meeting (Conștiința Grupului) pentru a-și comunica părerile.

La a 3-a abatere de la aceasta regulă, persoana respectivă este exclusă din acest chat, cu ințelegere, blândețe și toleranță, împreună cu recomandarea de a participa la orice ședință Narcoticii Anonimi.

Este deschisă comunicarea între membri, în privat, dar atenție la persoana care te contactează și pe care vrei să o contactezi.

Este o persoana care:

  • Participă cu regularitate la sedințele NA din România?
  • Are minim 30 de zile curate?
  • Lucrează pașii NA cu un sposnor NA?
  • Este implicată în acțiuni de serviciu pentru dezvoltarea comunității NA?

Aceste întrebări oferă răspunsuri care îți asigură o calitate a recuperării tale și un grad mai mare de siguranță. Comunitatea NA nu vizează acțiuni de reglementare a persoanelor care accesează acest chat, respectând Tradiția 3, „Singura cerință pentru a deveni membru NA este dorința de a înceta consumul”.

Unitatea NA este foarte importantă, acest principiu asigurând sedințelor de recuperare o atmosferă în care „un dependent, orice dependent se poate lăsa de droguri, poate scăpa de dorința de a consuma și să găsească un nou mod de viață”. Este permis în acest chat să ne aducem contribuția personală, împărtășindu-ne dilemele, luptele, bucuriile și dragostea față de această nouă viață în recuperare.

Fiecare are libertatea să își exprime experiența, puterea și speranța dobândite prin intermediul Programului Narcoticii Anonimi și eliberarea de boala dependenței așa cum este definită aceasta în literatura aprobată de NAWSC.

Acest chat nu reprezintă viziunea Narcotics Anonymous ca întreg.

În cazul în care ai nelămuriri, te rugăm să citești „Cele Douăsprezece Tradiții ale NA” și „Our Guiding Principles”.

Sunt permise să fie postate citate și alte fragmente de text doar din literatura NA aprobată de WSC. O listă a acestei literaturi poate fi consultată aici.

Pasul „al 13-lea” nu este tolerat. Nu folosim acest chat ca o oportunitate pentru întâlniri romantice, nici nu împrumutăm bani, nu facem schimb de numere de dealeri și nici nu comparăm prețurile drogurilor.

Observațiile care pot aduce prejudiciu oricărui membru sau observațiile defavorabile despre NA, în sine, sau WSO sau World Service Board nu sunt tolerate aici.

Intenția acestui chat se bazează pe principiile Iubirii, Unității și Empatiei, pe Soluții și Împărtășiri Pozitive pe baza experienței, puterii și speranței oricărui membru NA.

Aici ne bucurăm de discuții, suntem amabili unii cu ceilalți și ne exprimăm aprecierea pentru darurile oferite de Programul Narcoticii Anonimi.

Acest chat are un scop specific. Dacă vrei să împărtășești și să te conectezi cu membrii NA în afara scopului acestui chat, te invităm să participi la o sedință NA fizică sau online. Pentru alte întrebări sau nelămuriri cu privire la acest chat, vezi mai multe informații în descrierea chat-ului, de unde poți contacta și administratorii.

Acest chat este pentru membri NA și pentru orice persoană care crede că are o problemă cu drogurile.

Oricine se află aici împotriva voinței sale sau comunică în vreun fel ofensator ar trebui să renunțe. Intenția noastră nu este încălcăm confidențialitatea persoanelor înscrise în chat. Ne dorim să oferim un „mediu” pentru persoanele active în recuperarea lor, spre a descoperi și continua relații sănătoase, pentru a posta evenimente viitoare, pentru a-și împărtași experiența, puterea și speranța sau pentru a discuta cu oameni cu aceeași problemă.

Acest chat nu este o sedință de recuperare. Noi te încurajăm să participi în mod regulat la sedințele NA, să îți găsești un sponsor și să începi să lucrezi pașii NA.

NA nu susține public, nu finanţează şi nu împrumută numele NA niciunei organizaţii exterioare, inclusiv WhatsApp.

NA este o organizație non-profit sau comunitate de bărbați și femei pentru care drogurile au devenit o problemă majoră.

Noi suntem dependenți în recuperare care se întâlnesc cu regularitate pentru a se ajuta unii pe ceilalți să rămână curați.

Nu suntem conectaţi cu nicio instituție politică, religioasă sau de aplicare a legii şi nu suntem sub supraveghere în niciun moment. Oricine ni se poate alătura indiferent de vârstă, rasă, orientare sexuală, crez, religie sau lipsa religiei.

3 dintre cele mai importante recomandari sunt:

  1. Fii amabil și politicos – Suntem cu toții împreună pentru a crea un mediu primitor. Este important să tratăm pe toată lumea cu respect. Dezbaterile și confruntările de opinii sunt sănătoase și se pot dezvolta natural, dar este nevoie de bunătate și blândețe;
  2. Nu tolerăm ura, agresiunea și hărțuirea – Asigurați-vă că toată lumea se simte în siguranță. Nu este permisă intimidarea de orice fel, iar comentariile degradante despre chestiuni precum rasă, religie, cultură, orientare sexuală sau identitate nu sunt tolerate;
  3. Respectă confidențialitatea și anonimatul oricărui membru – A face parte din acest chat necesită încredere reciprocă. Discuțiile autentice și împărtășirile sincere însuflețesc atmosfera din chat, dar nu uita că sunt informații private și sensibile. Orice este comunicat în acest chat rămâne în acest chat; chiar dacă la 7 zile toată informația din chat se șterge automat, noi nu ducem mai departe informațiile personale.

Ne bucurăm că ești alături de noi și ne interesează doar ce vrei să faci în legătură cu problema ta şi cum te putem noi ajuta.