NA este o organizație non-profit sau comunitate de bărbați și femei pentru care drogurile au devenit o problemă majoră. Noi suntem dependenți în recuperare care se întâlnesc cu regularitate pentru a se ajuta reciproc să rămână curați. Acesta este un program de abstinență completă de la orice formă de droguri. Există doar o singură cerinţă pentru a deveni membru, dorinţa de a renunţa la consum. Noi îți sugerăm să-ți păstrezi mintea deschisă și să-ți acorzi o șansă. Programul nostru este format dintr-un set de principii scrise atât de simplu încât să le putem practica în viaţa noastră de zi cu zi. Cel mai important lucru este că ele funcţionează.


În NA nu există niciun fel de obligații. Nu suntem afiliaţi cu alte organizaţii. Nu avem taxe de înscriere şi nu percepem cotizaţii, fără angajamente de semnat, fără promisiuni de îndeplinit. Nu suntem conectaţi cu nicio instituție politică, religioasă sau de aplicare a legii şi nu suntem sub supraveghere în niciun moment. Oricine ni se poate alătura indiferent de vârstă, rasă, orientare sexuală, crez, religie sau lipsa religiei.


Nu ne interesează ce sau cât de mult consumai sau de unde îţi cumpărai droguri, ce ai făcut în trecut, cât de mult sau puţin ai, ne interesează doar ce vrei să faci în legătură cu problema ta şi cum te putem noi ajuta. Nou-venitul este cea mai importantă persoană la orice întâlnire deoarece putem păstra ce avem doar dăruind mai departe. Noi am învăţat din experienţa noastră de grup că cei care vin în mod regulat la ședințele noastre rămân curați.