Şedinţe Fizice Narcoticii Anonimi România Oricine are dorinţa de a renunţa la consumul de droguri poate participa la o şedinţă NA Şedinţele NA sunt GRATUITE şi ANONIME Contactează-ne: Vrei să te laşi de droguri? Noi te putem ajuta.

Noi n-am devenit dependenți într-o singură zi, așa că aminteste-ti – încet și sigur ne putem recupera

NA este o organizație non-profit sau comunitate de bărbaţi și femei pentru care drogurile au devenit o problemă majoră.  Noi suntem dependenți în recuperare care ne întâlnim cu regularitate pentru a ne ajuta reciproc să rămânem curați.

Comunitatea NARCOTICII ANONIMI Bucureşti – Şedinţe fizice*

NA este un program de abstinență completă de la orice formă de droguri. Există doar o singură cerinţă pentru a deveni membru, dorinţa de renunţa la consum. Noi îți sugerăm să-ți păstrezi mintea deschisă și să-ți acorzi o șansă.

MIERCURI – 19:30– 21:00

SÂMBĂTĂ– 19:00– 21:00

Natura dependenţei în viziunea NA

Majoritatea dependenţilor nu realizează că au o problemă cu drogurile până când nu rămân fără droguri. Chiar dacă alţi oameni le atrag atenţia că au o problemă legată de consumul de droguri, aceştia cred întocmai opusul.

Dar odată ce un dependent încearcă prin forţele proprii să nu mai consume şi realizează că nu poate, abia atunci realizează că drogurile îl controlează. Dependenţii trăiesc ca să consume şi consumă pentru a trăi.

Narcoticii Anonimi ne ajută să vedem că poate exista un alt mod de viaţă şi ne ajută să depunem efortul necesar pentru a opri simptomele dependenţei. NA descrie dependența ca o boală progresivă, pentru care nu există un remediu cunoscut, care afectează fiecare aspect al vieţii unui dependent: fizic, mental, emoţional şi spiritual.

NA sugerează că boala dependenţei poate fi oprită, iar recuperarea este posibilă prin programul NA de doisprezece paşi. În aceşti pasi nu este menţionat consumul de droguri sau un anumit drog, ci se concentrează pe dependenţă, pentru a indica faptul că dependenţii au o boală pentru care consumul de droguri este un simptom.

În programul NA nu există diferenţe între droguri, alcoolul fiind, de asemenea, un drog. Alte simptome ale bolii dependenţei sunt: gândirea obsesivă, comportamentele compulsive, negarea şi egocentrismul.

Natura dependenţei în viziunea NA

Un grup Narcoticii Anonimi susţine una sau mai multe şedinţe la care participă doi sau mai mulţi dependenţi în recuperare. Noi ne întâlnim în mod regulat în scopul recuperării noastre din boala dependenţei. Toate grupurile NA sunt strâns legate de principiile celor Doisprezece Paşi şi Douăsprezece Tradiţii ale NA.

Fiecare grup are un singur scop primar – să transmită mesajul NA dependentului care încă mai suferă

Principalul nostru scop este foarte important pentru ca dependenţii care vin la prima lor şedinţă să poată relaţiona şi să se poată identifica cu ceilalţi dependenţi prezenţi la şedinţă.

Nou-venitul este cea mai importantă persoană la orice întâlnire deoarece putem păstra ce avem doar dăruind mai departe

Noi am învăţat din experienţa noastră de grup că cei care vin în mod regulat la ședințele noastre rămân curați. O responsabilitate a grupului este să asigure o atmosferă de recuperare pentru nou-venitul care are dorinţa de a nu mai consuma, precum şi pentru membrii existenţi.

Ne dorim ca nou-venitul să se simtă binevenit. Ne putem aminti cu toţii cât de înspăimânţi şi temători eram când am venit pentru prima dată la NA. Aveam nevoie să întâlnim alţi oameni ca noi, care trecuseră prin ceea ce treceam noi și care ne puteau înţelege sentimentele şi experienţele.

Încă de la început am văzut că un dependent poate rămâne currant urmând exemplul celorlalți care erau curaţi şi care lucrau programul NA. Grupul este cel mai puternic vehicul de a transmite mesajul de speranţă şi promisiunea eliberării din dependenţa activă.

Un dependent, orice dependent, se poate lăsa de droguri, poate scăpa de dorința de a consuma și să găsească un nou mod de viață

În cadrul şedinţelor auzim alţi dependenţi care îşi împărtăşesc experienţa, puterea şi speranţa pentru a rămâne ei înşişi curaţi şi pentru a-i ajuta pe ceilalţi să rămână curaţi.

Valoarea terapeutică a unui dependent care-l ajută pe altul este nemaiîntâlnita

Ştim că atunci când participăm cu regularitate la şedinţe, gândurile şi sentimentele care ne obsedează încep să dispară. Acestea sunt înlocuite de gânduri şi sentimente de speranţă, bucurie şi recunoştinţă pentru noul mod de viaţă pe care l-am descoperit la Narcoticii Anonimi.

Date de contact

Dacă eşti în Bucureşti şi vrei să participi la o şedinţă NARCOTICII  ANONIMI

Suna NA Bucuresti

Open chat
1
Salut. Acest chat de WhatsApp este dedicat in exclusivitate pentru a intra in contact cu un reprezentant al Comunitatii Narcoticii Anonimi din Bucuresti.